Lahodná valencijská paella

Patří vaření k Vašim nejoblíbenějším koníčkům a rádi zkoušíte zejména v letním období nové recepty? Nechejte se inspirovat španělskou kuchyní, která se vyznačuje jedinečnou chutí, lehkostí i bohatostí výběru. Každý turista, který navštíví Španělsko, by určitě neměl zapomenout ochutnat paellu. Paella je považována za nejslavnější španělský pokrm. Nejdůležitější ingrediencí k přípravě paelly je rýže, kterou začali ve Španělsku pěstovat Arabové žijící ve Španělsku od osmého století. Ačkoliv paella je dnes považována milně za národní pokrm Španělů, paella nalézá svůj původ zrození ve Valencii. Dnes ji můžete v nejrůznějších variantách ochutnat po celé zemi. Název paella je odvozen od pánve se dvěma držadly, na kterém se tento chutný pokrm připravuje.

Díky internetovým Španělským receptům nemusíte čekat na ochutnání paelly až během dovolené ve Španělsku, ale můžete si ji připravit také z pohodlí domova. Španělské recepty Vás provedou detailně krok za krokem k vyhotovení této gastronomické lahůdky. K vyhotovení pravé valencijské paelly si připravte kuřecí a králičí maso, šafrán, rajčata, bílé fazole, snítka rozmarýnu, sůl, zavařené červené fazole a v neposlední řadě rýži. Přidat můžete také cibuli a česnek. Šafrán je možné nahradit barvivem nebo mletou paprikou.

Na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz naleznete také další španělské recepty. Recepty si můžete volit podle jednotlivých španělských regionů, druhu pokrmu, doby přípravy i kalorické hodnoty. Při pití odpolední kávy si tak můžete pochutnat také například na mandlových kuličkách nebo katalánském pudinku s medem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *